12 april 2023 - Det första spadtaget

Idag, den 12/4, togs det första spadtaget på Sätofta Marklägenheter!

Ett projekt som vi väntat många år på att få starta och som äntligen är igång. Det är på Mastvägen i Sätofta, vid Sätoftagårdens busshållplats, som vi har köpt in mark från kommunen och nu påbörjat arbetet med att bygga marklägenheter. Inflyttning planerad i januari 2024. 

Spadtaget togs av, från vänster: Camilla Källström - styrelseordförande Höörs Fastighets AB, Lars-Magnus Stilje - Totalentrepenör Pemasund AB och Jeanette Norrman - VD Höörs Fastighets AB. 

Info om fastigheterna: 

Fastigheten bebyggs med 12 st lägenheter fördelade på 4 byggnader med 3 lägenheter i per byggnad. Det kommer bli 2- och 3-rumslägenheter. Alla lägenheterna kommer ha egen uteplats. Utöver detta finns komplementbyggnader i form av lägenhetsförråd, miljörum och teknikrum på fastigheten.

Området:

Sätofta är en tidigare tätort i Höörs kommun som år 2015 växt samman med Höörs tätort. Här finns närhet till förskola, skola åk 1-9 samt närhet till Ringsjön och dess naturområde.

Hyresnivå:

Hyrorna är ej satta men kommer bli liknande våra marklägenheter på Trattkantarellen. Det kommer bli kallhyra, dvs ingår inte värme och vatten i hyran. På Trattkantarellen ligger en 2-rumslägenhet på ca 7500-8000kr/månad i kallhyra samt en 3-rumslägenhet på ca 9500-10 000kr/månad i kallhyra.

OBS, detta är endast en liknelse och därmed inte fastställt om hyrorna på Säfofta Marklägenheter kommer att vara likvärdiga.

Uthyrning:

Lägenheterna kommer till hösten gå att söka på Boplats Syd. Där ställer man sig i kö, samlar köpoäng, preferenser samt laddar upp dokument för att fastställa sin inkomst.


Snabbfakta:
Var: Mastvägen i Sätofta, vid Sätoftagårdens busshållplats

Bostäder: 2- och 3-rumslägenheter med uteplats

Planerad inflytt: januari 2024

Hyresnivå: Kallhyra med hyresnivå likt Trattkantarellen

 

Om oss

Höörs Fastigheter äger och förvaltar fastigheter inom Höörs kommun. Allt inom kommunala verksamhetslokaler, bostäder och kommersiella lokaler samt vård- och industrilokaler.

Kontakt

Björkgatan 54, Höör

+46 413 289 00

info@hoorfast.se

Öppettider: Mån-fre. 8–12, 13–16