Spartips för elförbrukning - tillsammans hjälps vi åt

Att elpriserna stiger är något som påverkar oss alla och gör att vi behöver tänka om och tänka nytt för att vara så effektiva som möjligt med den dagliga elförbrukningen.

Då svenska myndigheter har gått ut med alla behöver bidra med att minska elförbrukningen för att elpriserna ska kunna sjunka igen, har HFAB tagit beslutet att stänga av ljuset vid helikopterplattan på området Mejeriets tak samt att inte sätta upp någon julbelysning vid våra fastigheter eller på vårt kontor på Björkgatan i år.

Vi tackar för er förståelse och hoppas att vi tillsammans kan hjälpas åt att bidra med en lägre elförbrukning.

 


5 spartips - för att spara el i hemmet.

1. Släck lampan - En självklarhet för många men det man kanske inte tänker på lika mycket är själva ljuskällan. Det finns mycket att tjäna genom att byta ut just ljuskällan till t ex LED-lampor.

2. Batteridrivna ljus - Använd batteridrivna ljuskällor istället för med elkontakt i höst- och julmyset.

3. Koppla ur och koppla av - Ofta är det de osynliga sakerna i hemmet som är de största energitjuvarna. Stäng av datorn, Smarta Hem-produkterna, dra ut mobilladdaren och njut av en stund i nuet.

4. Uppvärmning av mat - När du lagar mat på spisen är det bra att använda lock på kastrullerna. Tina upp fryst mat i kylen så använder du kylan som finns i maten att sprida sig i kylskåpet.

5. Vattenkokare och mikro - det går oftast mycket snabbare att koka upp vatten i vattenkokare och det är ett energisnålt alternativ. Använd mikrovågsugn vid tillagning av mindre mängder mat.

Om oss

Höörs Fastigheter äger och förvaltar fastigheter inom Höörs kommun. Allt inom kommunala verksamhetslokaler, bostäder och kommersiella lokaler samt vård- och industrilokaler.

Kontakt

Björkgatan 54, Höör

+46 413 289 00

info@hoorfast.se

Öppettider: Mån-fre. 8–12, 13–16