Tips för ett svalare klimat

TIPS FÖR EN SVALARE LÄGENHET 

Ett varmt utomhusklimat leder även till ett varmt inomhusklimat. Här har vi listat åtgärder som du som hyresgäst kan ta till när det är som varmast i lägenheten:

 

Stäng ute solen

Stäng fönster, dra ner persienner och dra för gardiner under dagen för att stänga ute värmen. Om inte gardinerna skyddar ordentligt går det bra att hänga för handdukar eller lakan för att täcka fönsterna helt.

Öppna dina fönster, men bara på kvällen

När solen gått ner och det blivit något svalare ute på kvällen går det bra att öppna fönster och dörrar för att få in kallare luft. Öppna gärna flera fönster eftersom det skapar korsdrag som vädrar igenom lägenheten.

Stäng av värmekällor

Påslagna elektriska apparater så som dator och tv kan öka värmen inomhus, så stäng gärna av dem helt för att undvika att öka värmen inomhus ytterligare.

Använd gärna fläktar

Placera bordsfläkten så att den får upp den svalare luften från golvet och blåser varm luft upp mot taket. Det är däremot ingen idé att ha på en fläkt i ett rum där ingen vistas eftersom att rummet då faktiskt blir varmare.

Andra tips

Kom ihåg att dricka mycket vätska.

Skölj handlederna med kallt vatten eller ta ett kallt fotbad. Tänk ändå på att vara sparsam med vatten när det är torka.

Om oss

Höörs Fastigheter äger och förvaltar fastigheter inom Höörs kommun. Allt inom kommunala verksamhetslokaler, bostäder och kommersiella lokaler samt vård- och industrilokaler.

Kontakt

Björkgatan 54, Höör

+46 413 289 00

info@hoorfast.se

Öppettider: Mån-fre. 8–12, 13–16