Flytta in

Att bo i hyresrätt innebär stor frihet och är ett boende med grannar. Att bo i hyresrätt innebär att visa hänsyn och respektera grannar och regler. Som nyinflyttad har man ofta många frågor. Nedanstående innehåller svar på några av de vanligaste.

Kontraktet

Tänk på att kontraktet är en originalhandling - ta väl vara på det.

Städning

Har du anmärkningar mot hur städningen har utförts måste du anmäla detta till vår bovärd inom 24 timmar efter att du fått tillgång till lägenheten.

Besiktning

Läs besiktningsprotokollet. Gå igenom lägenheten, och anmäl eventuella fel och brister som inte finns i protokollet. Eventuella brister som inte finns dokumenterade anmäler du till vår bovärd inom 8 dagar.

Hushållsel

När du flyttar in är du anmäld till Kraftringen som äger elnätet. Du kommer att få ett brev från dem där även prisförslag på elhandel är med, men det är fritt att välja vilken elhandelsleverantör man vill ha.

Hemförsäkring

För att skydda dig mot skador och brand bör du ha en hemförsäkring redan från kontraktsdagen. Kontakta därför ett försäkringsbolag.

Flyttanmälan och adressändring

När du flyttar ska du göra en flyttanmälan till Skatteverket (www.skatteverket.se/flytta) så att du får rätt folkbokföringsadress. Ditt lägenhetsnummer som du ska ange när du gör en flyttanmälan hittar du högst upp till höger på ditt hyreskontrakt (fyra siffror).

Din adressändring gör du via http://www.adressandring.se/

 

Serviceanmälan

Logga in och registrera ett ärende.

Serviceanmälan

Mina sidor

Hantera dina uppgifter på Mina sidor.

Mina sidor

Need information in another language?

Please contact us!

 

 

 

Om oss

Höörs Fastigheter äger och förvaltar fastigheter inom Höörs kommun. Allt inom kommunala verksamhetslokaler, bostäder och kommersiella lokaler samt vård- och industrilokaler.

Kontakt

Björkgatan 54, Höör

+46 413 289 00

info@hoorfast.se

Öppettider: Mån-fre. 8–12, 13–16