Trivselregler

När man bor i lägenhet bor man nära varandra och självklart krävs det både hänsyn och välvilja för att alla ska trivas. Det finns vissa fastställda regler, men viktigast av allt är att använda sunt förnuft och att tala med sina grannar.

I ett flerfamiljshus kan ingen kräva absolut tystnad. Vi hör våra grannar och de hör oss. Det är livligare hos en barnfamilj än hos en ensamstående pensionär och så måste det få lov att vara. Vi ska kunna leva ett normalt liv i våra lägenheter men vi ska samtidigt inte behöva acceptera bråk, skrik, hög musik och störande spring i trappor. För höga ljudnivåer är inte tillåtet - varken på dagar eller nätter.

Genom att prata med varandra kan vi lösa missförstånd och konflikter. Att lära känna och förstå sina grannar skapar trivsel och tolerans för allas olikheter.

Du ska kunna sola och umgås på din balkong

Att piska mattor eller skaka kläder äventyrar dina grannars trevnad. Kom ihåg att placera blomlådorna på insidan av balkongräcket för att undvika olyckor. Om du vill grilla på din balkong måste du använda en elektrisk grill.

Du har rätt till en trevlig utemiljö där du själv kan njuta och dina barn kan leka

Att vara rädd om utemiljön är ett bra sätt att göra ditt bostadsområde attraktivt och inbjudande. Att inte skräpa ner är ett enkelt sätt att öka allas trivsel!

Bilar och trafik i bostadsområden.

Vår målsättning är att undvika trafik i våra bostadsområden. Om du av någon anledning måste köra bil inom området är det din skyldighet att köra långsamt och försiktigt.

Trygghetsjour

För att trivas i sin bostad är det viktigt att man känner sig trygg. HFAB har ett avtal med Securitas om Trygghetsjour dit man kan ringa på helger dygnet runt och på vardagar mellan kl. 16.00-07.00 om det förekommer störningar i fastigheten.

 

Vi hoppas att du ska trivas hos oss!

Serviceanmälan

Logga in och registrera ett ärende.

Serviceanmälan

Mina sidor

Hantera dina uppgifter på Mina sidor.

Mina sidor

Need information in another language?

Please contact us!

 

 

 

Om oss

Höörs Fastigheter äger och förvaltar fastigheter inom Höörs kommun. Allt inom kommunala verksamhetslokaler, bostäder och kommersiella lokaler samt vård- och industrilokaler.

Kontakt

Björkgatan 54, Höör

+46 413 289 00

info@hoorfast.se

Öppettider: Mån-fre. 8–12, 13–16